Fitness centar Joker jedan je od najopremljenijih i najvećih fitness centara u ovom dijelu Hrvatske. Uz stručno osoblje, novouređeni prostor i ugodan ambijent na četvrtom katu poslovno trgovačkog centra Joker uz najmodernije sprave Life Fitness, Hammer Strenght pružamo vam korisne zdravstvene, fitness i wellness usluge.

+385 (0)21 383 514

Put Brodarice 6, 21000 Split, T.C. Joker zadnji kat

Pratite nas na društvenim mrežama

Top
 

ZAŠTO JE HIIT HIT? Seminar prof.dr.sc. Gorana Markovića

ZAŠTO JE HIIT HIT? Seminar prof.dr.sc. Gorana Markovića

Seminar je namijenjen instruktorima fitnesa, studentima kineziologije i fizioterapije, kineziolozima, trenerima, fizioterapeutima te iskusnim vježbačima koji samostalno provode trening izdržljivosti.

Intervalni trening visokog intenziteta (engl. High-Intensity Interval Training; HIIT) predstavlja jednu od metoda treninga izdržljivosti koja je u zadnjem desetljeću doživjela veliki porast popularnosti u treningu sportaša i rekreativaca, ali i u prevenciji i rehabilitaciji kardio-metaboličkih bolesti. Jedan od razloga tome je i značajan porast broja istraživanja na tu temu te veća dostupnost tih rezultata istraživanja trenerima i vježbačima. Usprkos tome, postoje brojne nejasnoće i nedoumice vezane uz učinkovitu i sigurnu primjenu HIIT u treningu sportaša, rekreativaca i osoba oboljelih od kardio-metaboličkih bolesti.

U okviru ovog seminara biti će predstavljene najnovije znanstvene spoznaje i iskustva vezana uz primjenu HIIT u trenažnoj praksi. Polaznici će naučiti temeljne vrste HIIT-a, njihov učinak na organizam sportaša, rekreativaca i pacijenata te način njihove p rimjene u svakodnevnoj trenažnoj praksi (programiranje i periodizaciju). S praktičnog stajališta, polaznici će naučiti određivati zone intenziteta opterećenja za učinkovito programiranje HIIT-a. Seminar je namijenjen instruktorima fitnesa, studentima kineziologije i fizioterapije, kineziolozima, trenerima, fizioterapeutima te iskusnim vježbačima koji samostalno provode trening izdržljivosti.

U okviru seminara biti će pokrivene teme:

  • Važnost energijskih kapaciteta za zdravlje i perfomance čovjeka
  • Fiziološke osnove treninga izdržljivosti
  • Fiziološki zahtjevi sportskih igara
  • Testiranja energijskih kapaciteta
  • Principi HIIT-a
  • Oblikovanje programa HIIT-a

Vrijeme održavanja seminara: 26.10.2019 u 11h u Fitness centru Joker

Cijena seminara: 250kn.

O PREDAVAČU

Dr. sc. Goran Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje Osnovne kineziološke transformacije i Motoričku kontrolu. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao u polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Osnivač je i direktor Laboratorija za motoričku kontrolu i izvedbu pri fakultetu, gdje sa suradnicima provodi istraživanja o funkciji i transformaciji živčano-mišićnog sustava čovjeka, a s ciljem optimizacije performansi u sportu te prevencije i rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma.

Do sada je vodio 10 znanstvenih i tehnoloških projekata financiranih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Fonda Jedinstvo uz pomoć znanja, Hrvatske zaklade za znanost, Sveučilišta u Zagrebu, Hamag-Bicro-a te Ministarstva gospodarstva. (Ko)autor je 70 znanstvenih radova u vodećim međunarodnim znanstvenim časopisima u području sportske znanosti i sportske medicine te dvije knjige. Radovi koje je objavio citirani su više od 2000 puta u međunarodnim publikacijama. Recenzent je za više od 30 vodećih međunarodnih znanstvenih časopisa iz područja sportske znanosti i sportske medicine. Dobitnik je dviju Državnih nagrada za znanost RH.

Osim znanstveno-nastavnog rada, dr. Marković je izrazito aktivan u sportskoj i rehabilitacijskoj praksi. Osnivač je i direktor sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior u Zagrebu, čiji je cilj postati međunarodno priznati centar izvrsnosti u području sportske pripreme te prevencije i konzervativne rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma. Kao kondicijski trener, terapeut ili konzultant radio je sa sportašima i ekipama iz brojnih sportova: atletike, košarke, odbojke, nogometa, taekwondoa, tenisa, veslanja, hokeja na ledu, stolnog tenisa itd. Među njima su i brojni osvajači medalja na najvažnijim natjecanjima, uključujući i Europska i Svjetska prvenstva te Olimpijske igre. Do sada je održao više od 50 izlaganja na međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima na pet kontinenata.

 

Share