Fitness centar Joker jedan je od najopremljenijih i najvećih fitness centara u ovom dijelu Hrvatske. Uz stručno osoblje, novouređeni prostor i ugodan ambijent na četvrtom katu poslovno trgovačkog centra Joker uz najmodernije sprave Life Fitness, Hammer Strenght pružamo vam korisne zdravstvene, fitness i wellness usluge.

+385 (0)21 383 514

Put Brodarice 6, 21000 Split, T.C. Joker zadnji kat

Pratite nas na društvenim mrežama

Top
 

Trening za zdravu kralježnicu – seminar Gorana Markovića

Trening za zdravu kralježnicu – seminar Gorana Markovića

Križobolja predstavlja vodeći javno-zdravstveni problem u svijetu i, usprkos napretku znanosti i tehnologije, taj se problem ne smanjuje. Tjelovježba predstavlja važan element očuvanja i unaprjeđenja zdravlja kralježnice. No, zbog brojnih, često kontradiktornih pristupa u kliničkoj i trenažnoj praksi, treneri, terapeuti i klijenti su nerijetko zbunjeni glede optimalnog oblikovanja programa vježbanja za zdravu kralježnicu i prevenciju križobolje.

Cilj ovog 1-dnevnog seminara je:

  1. predstaviti utemeljene činjenice i česte zablude vezane uz prevenciju i liječenje križobolje te
  2. prikazati pristup tjelovježbi usmjeren prema očuvanju i unaprjeđenju zdravlja kralježnice.

Seminar je namijenjen profesionalcima, instruktorima fitnessa i trenerima, fizioterapeutima, studentima kineziologije i svima drugima koji žele naučiti osnove optimalne tjelovježbe koja ne ugrožava nego unaprijeđuje zdravlje kralježnice.

termin: subota, 18. travnja u 11 sati u Fitness centru Joker

informacije  i prijave na tel 099 3133133

kotizacija: 250 kn

 

Dr. sc. Goran Marković redoviti je profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje Osnovne kineziološke transformacije i Motoričku kontrolu. Završio je tri studija (profesor kineziologije, prvostupnik kineziterapije i doktor osteopatije) te je magistrirao i doktorirao u polju kineziologije (pliometrijski i sprinterski trening). Osnivač je i direktor Laboratorija za motoričku kontrolu i izvedbu pri fakultetu, gdje sa suradnicima provodi istraživanja o funkciji i transformaciji živčano-mišićnog sustava čovjeka, a s ciljem optimizacije performansi u sportu te prevencije i rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma.

Do sada je vodio 10 znanstvenih i tehnoloških projekata financiranih od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, Fonda Jedinstvo uz pomoć znanja, Hrvatske zaklade za znanost, Sveučilišta u Zagrebu, Hamag-Bicro-a te Ministarstva gospodarstva. (Ko)autor je 70 znanstvenih radova u vodećim međunarodnim znanstvenim časopisima u području sportske znanosti i sportske medicine te dvije knjige. Radovi koje je objavio citirani su više od 2000 puta u međunarodnim publikacijama. Recenzent je za više od 30 vodećih međunarodnih znanstvenih časopisa iz područja sportske znanosti i sportske medicine. Dobitnik je dviju Državnih nagrada za znanost RH.

Osim znanstveno-nastavnog rada, dr. Marković je izrazito aktivan u sportskoj i rehabilitacijskoj praksi. Osnivač je i direktor sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior u Zagrebu, čiji je cilj postati međunarodno priznati centar izvrsnosti u području sportske pripreme te prevencije i konzervativne rehabilitacije ozljeda i bolnih sindroma. Kao kondicijski trener, terapeut ili konzultant radio je sa sportašima i ekipama iz brojnih sportova: atletike, košarke, odbojke, nogometa, taekwondoa, tenisa, veslanja, hokeja na ledu, stolnog tenisa itd. Među njima su i brojni osvajači medalja na najvažnijim natjecanjima,

 

Share