Fitness centar Joker jedan je od najopremljenijih i najvećih fitness centara u ovom dijelu Hrvatske. Uz stručno osoblje, novouređeni prostor i ugodan ambijent na četvrtom katu poslovno trgovačkog centra Joker uz najmodernije sprave Life Fitness, Hammer Strenght pružamo vam korisne zdravstvene, fitness i wellness usluge.

+385 (0)21 383 514

Put Brodarice 6, 21000 Split, T.C. Joker zadnji kat

Pratite nas na društvenim mrežama

Top
 

Blog

Seminar – prof. Goran Sajko: Optimalizacija pokreta donjih ekstremiteta

Zadatak seminara je testovima utvrditi je li i za koga je bazični čučanj ili dead lift, koja je optimalna mobilnost kuka i na koji način je najlakše razviti bez klasičnog stretching, a prikazat će se kompletna i sigurna metodika učenja hip hinga. Nadopuna seminara je i funkcija stopala kao esencijalne karike kinetičkog lanca
Termin seminara 23. i 24. svibnja 2020.
prijave 099 324 3587
              021 383 514
Zadatak donjih ekstremiteta je da svakodnevno obavlja osnovne posturalne i kretne funkcije. Ako postoji slaba karika u kinetičkom lancu koja nema optimalnu funkciju, jakost, ili mobilnost, asimetrija lijeve i desne strane će uslijed nepravilnog obrasca kretanja i opterećenja uzrokovati najprije sindrom prenaprezanja, a dugoročno ozljedu.
Još uvijek je uvriježen isključivo bilateralni trening kao osnovna metoda jačanja donjih ekstremiteta.
U startu smo asimetrična bića i ako težimo bilateralnoj simetriji pod opterećenjem urođenoj asimetriji, nije čudo da su ozljede sve češće.
Zadatak seminara je testovima utvrditi je li i za koga je bazični čučanj ili dead lift: kako na osnovu testiranja, anamneze, antropoloških karakteristika utvrditi kakav oblik čučnja ili dead lifta pojedincu odgovara, mora li ga raditi i kako napraviti optimalni supstitut za klasičan trening jakosti donjih ekstremiteta.
Također, koja je optimalna mobilnost kuka i na koji način je najlakše razviti bez klasičnog stretchinga na siguran i optimalan način. Demonstrirat će se i prezentirati metodika koja se većinom zasniva na unilateralnim kretnim strukturama, objasniti bilateralni deficit i razloge treninga u sve tri ravnine.
Objasniti kompletan protokol testiranja i aktivacije glutealne regije, s naglaskom na specifične vježbe koje su provjerene, učinkovite i sigurne.
Objasnit će se odnosi gluteusa, dubokih trbušnih mišića, poziciju zdjelicu i njihov utjecaj na kralježnicu i potencijalni rizik od povrede.
Razradit će se kompletna i sigurna metodika učenja hip hinga, od samog pretklona do swinga ovisno o antropološkim karakteristikama pojedinca. Posebno zanimljive bit će neke od unilateralnih vježbi koje su osobni trademark Gorana i koje primjenjuje godinama, a bit će prezentirane isključivo na ovom seminaru.
Nadopuna ovog seminara je i funkcija stopala kao esencijalne karike kinetičkog lanca – kako ispraviti spušteno stopalo, na koji način je stopalo povezano sa funkcijom gluteusa, zgloba kuka i koljenog zgloba.
 Uloga limfatičkog sistema, točke za stimulaciju i poveznica sa paljenjem inhibiranih mišićnih skupina.
 Polaznici će dobiti alate koje mogu momentalno implementirati u praksi i na siguran , efektivan način podići vlastitu vrijednost na fitness tržištu.
Seminar vodi prof. Goran Sajko s iskustvom koje je skupljano, provjereno i nadopunjavano u 20 godina trenerskog rada i educiranja.
Share