Fitness centar Joker jedan je od najopremljenijih i najvećih fitness centara u ovom dijelu Hrvatske. Uz stručno osoblje, novouređeni prostor i ugodan ambijent na četvrtom katu poslovno trgovačkog centra Joker uz najmodernije sprave Life Fitness, Hammer Strenght pružamo vam korisne zdravstvene, fitness i wellness usluge.

+385 (0)21 383 514

Put Brodarice 6, 21000 Split, T.C. Joker zadnji kat

Pratite nas na društvenim mrežama

Top
 

Blog

Edukacija COMPLETE CORE ASESSMENT & SPINE SAFETY

Pozivamo vas na sljedeći seminar 23/24.11.2019 u Fitness centar Joker

PREDAVAČ : Goran Sajko

Core, trup, jezgra su sve sinonimi za centar našeg tijela koji predstavlja osnovu kinetičkog lanca u efikasnim i bezbolnim prirodnim obrascima pokreta.
Centar ima dvije osnovne funkcije, posturalnu ili stabilizacijsku i pokretačku.

Osnova treninga COREA počiva na vježbama koje stabiliziraju trup u svim ravninama, ANTI-ekstenzija, fleksija, rotacija, lateralna fleksija. U okviru ovog teorijsko – praktičnog seminara polaznici će upoznati osnove anatomije trupa s mišićima i njihovom funkcijom.

✔️Testiranje jakosti i mišićne izdržljivosti trupa

✔️Testiranje funkcionalnosti kralježnice i kukova, njihovi međuodnosi i tumačenje rezultata.

✔️Osnove razvoja jakosti i mišićne izdržljivosti trupa, metodičku progresiju i regresiju vježbi ovisno o stanju vježbača.

✔️Poseban naglasak će biti stavljen na pravilnu tehniku izvođenja, progresiju od bolnog stanja kralješnice do sportskih performansi.

✔️Kada i na koji način ukomponirati vježbe za “higijenu kralježnice” u protokole vježbanja i kada nastupa trening jačanja.

Progresiju koja se sastoji od “Ground-Based” vježbi i kontinuuma prema kontekstualnom treningu , odnosno pozicijama i posturi vježbi koje imaju realnu primjenu u životu i sportu.

Na seminaru će se otkloniti i neki od mitova vezanih za “nespecifičnu bol u kralježnici”. Polaznici će se upoznati s činjenicom da je kriva mehanika i opterećenje u većini slučajeva odgovorna za bolno stanje KRALJEŽNICE. Također ćemo proći potencijalno opasne vježbe koje se često koriste u trenažnim programima i objasniti mogući mehanizam ozljede.

BROJ MJESTA OGRANIČEN!

PRIJAVE IZVRŠITI DO 10.11.2019
0993243587 @damirlastre

Share