Fitness centar Joker jedan je od najopremljenijih i najvećih fitness centara u ovom dijelu Hrvatske. Uz stručno osoblje, novouređeni prostor i ugodan ambijent na četvrtom katu poslovno trgovačkog centra Joker uz najmodernije sprave Life Fitness, Hammer Strenght pružamo vam korisne zdravstvene, fitness i wellness usluge.

+385 (0)21 383 514

Put Brodarice 6, 21000 Split, T.C. Joker zadnji kat

Pratite nas na društvenim mrežama

Top
 

Blog

Certifikacija – CFSC

PREKO 2000 CFSC-a

U listopadu 2014. održali smo prvi certificirani događaj trenera na razini funkcionalne snage. Od tada smo certificirali preko 1100 trenera na događajima diljem Sjedinjenih Država, Engleske, Irske, Njemačke, Italije i Japana. Povratne informacije su bile nevjerojatne. Nastojali smo postaviti novi standard za certifikate kada smo započeli CFSC, a sudeći prema povratnim informacijama
onih koji su prošli tečaj, to smo i napravili.

Otkako smo počeli raditi na CFSC projektu  2013. godine, naša je misija bila podići kvalitetu profesionalaca u industriji pružanjem najboljeg mogućeg obrazovnog iskustva i zahtijevajući od svih trenera da položu praktični ispit uživo. Na taj način stvaramo vještu mrežu trenera koji mogu pružiti velike demonstracije, te pružiti jasne i konstantne upute, sve unutar sustavnog pristupa programiranju. Naš je cilj učiniti dobre trenere odličnima, a odlične trenere još boljima.

PO ČEMU SE RAZLIKUJEMO OD OSTALIH?

Iz brzog pogleda CFSC se može činiti sličnim drugim certifikatima. Ali kada pogledate izbliza, vidjet ćete da gradimo nešto što će revolucionirati industriju fitnessa. Čak i uz postojeći zlatni standard certificiranja u poljima snage i kondicije, sve što radite jest da sjednete za računalo i odgovorite na višestruka pitanja koja su Vam postavljena. Što je s mogućnošću treninga sportaša i
klijenata? Što ćete napraviti kada trebate modificirati trening vašeg sportaša ili klijenta u hodu, ako ne mogu izvesti neke od pokreta s obzirom na eventualnu bol ili težinu izvođenja? Ovo je mjesto gdje dolazi cijela ideja “Umijeće treniranja”. Sposobnost rješavanja tih situacija koje se pojavljuju na samom treningu.

PRAKTIČNA KOMPONENTA

Da biste položili certifikaciju, potrebno je da prisustvujete jednodnevnom CFSC treningu. Vjerujemo da je jedan od glavnih propusta certifikata snage i kondicije nedostatak praktičnih komponenata. Čak i ako možete položiti pismeni ispit, on ne dokazuje da ste odličan trener. Sa CFSC-om zahtijevamo od kandidata ne samo da prisustvuju obuci na treningu, već i da polože praktični ispit na kraju dana.

Na jednodnevnom treningu ćete biti u maloj grupi (oko 12-15 polaznika po treneru) kako bi oponašali kako vodimo naše grupe na MBSC-u. Želimo da svaka osoba koja prisustvuje obuci na licu mjesta ima osobno iskustvo i pažnju potrebnu kako bi se osiguralo da iz treninga izvuku najviše. Tijekom cijelog dana raščlanit ćemo MBSC program malo po malo i pokazati naš sustav progresija i
regresija za svaki uzorak kretanja. Nakon završetka treninga, svaki polaznik će polagati praktični ispit gdje će biti testiran na sposobnost pokazivanja i treninga osnovnih pokretnih obrazaca koje koristimo na MBSC-u. Ispitat će se i znanje sudionika o  ustavu napredovanja i regresije. Sa CFSC-om će biti spremni za mnoge uobičajene situacije koje se mogu pojaviti tijekom treninga.

Da, neki neće uspjeti položiti tečaj. Ako se ne možete ispravno kretati ili pokazati znanje o sustavu, ne možete položiti. Kao što smo već spomenuli, ugled certifikata CFSC-a je nešto na što vrlo visoko gledamo. Da bismo vas pripremili, napravili smo bazu podataka o korak-po-korak videozapisima u kojima se objašnjavaju upute za treniranje, uobičajene pogreške i progresije / regresije
koje obično koristimo za određeni uzorak kretanja. Za posebne slučajeve možemo ponuditi ponovno testiranje, kao i slanje  videozapisa ako netko ne uspije na jednom od naših edukacija.

PISMENI TEST

Dok mi stavljamo veliki naglasak na praktičnu komponentu CFSC-a, također imamo 5 + sati predavanja, CFSC priručnik, i eBook verziju Mikea, "Advances in Functional Training". Mi jednostavno želimo da imate jasno razumijevanje CFSC metodologija, kao i kako i zašto programiramo način na koji radimo na MBSC-u. Podnositelji registracije moraju položiti pismeni ispit prije pohađanja jedne od obuka na treningu.

LEVEL-1 VS LEVEL-2 CERTIFIKAT

S razinom 2 CFSC-a primjenjujemo tu originalnu misiju na sportaše i programski sustav. Da bismo to postigli, koristimo isti  obrazovni proces koji je bio uspješan s Razinom-1. Nakon što se registrirate za razinu 2 (imajte na umu da već morate biti certificirani na razini 1), dobit ćete pristup obrazovnom materijalu na kraju naše web-stranice. Imamo oko 20 sati sadržaja predavanja, Priručnika za treniranje razine 2 i ispita s višestrukim izborom koji se temelji na onom sadržaju koji se mora proći prije događaja. To nam omogućuje da cijeli dan posvetimo praktičnom obrazovanju.

Na razini 2 gradit ćemo se izvan temelja onoga što su naučili naši CFSC-i na razini 1. t Naglasak će biti na specifičnim  zagrijavanjima sportaša, vježbama za brzinu, vježbama medballa, pliometici i naravno treningu snage. Metode koje koristimo za trening i demonstraciju olimpijskih podizanja na Mike Boyle Strength and Conditioning je glavni fokus kako online sadržaja tako i praktičnog događaja. To uključuje hang cleans, barbell snatch (hang clean grip), dumbbell snatch, I progresiju kod eksplozivnih pokreta kao što su jump squats and kettlebell swings.

Ne samo da smo ponosni na našu potrebnu praktičnu komponentu kako bismo postali certificirani, već smo ponosni i na naš niski broj sudionika u treningu. Nikada nećete vidjeti trenera s grupom od 40 sudionika. Za razinu 2 napravili smo naše grupe još manjima s 10 na 1 sudionika za trening. To osigurava da svaki sudionik dobije pažnju i povratne informacije koje su mu potrebne za uspjeh.

ŠTO SE DESI KADA SE PRIJAVIM?

U roku od 48 sati od registracije e-poštom ćete dobiti korisničko ime / lozinku za pristup obrazovnom materijalu s naše web stranice. Također ćete dobiti informacije o krajnjem roku i zahtjevima za pismeni ispit (obično 30 dana prije datuma završetka). Tu će biti i pojedinosti o hotelskom smještaju na lokaciji obuke.

Link na brošuru CFSC 2021.SE Europe

 

 

 

 

Share